При откриването на Concorso d’Eleganza Villa d’Este 2023 като световна

...
При откриването на Concorso d’Eleganza Villa d’Este 2023 като световна
Коментари Харесай

BMW Concept Touring Coupe: непреходен символ на свободата на четири колела

При откриването на Concorso d’Eleganza Villa d’Este 2023 като международна премиера BMW показва BMW Concept Touring Coupé. Закритият двуместен автомобил, който е създаден като уникат, продължава традициите на именитите типичен модели на марката BMW: вечен знак на свободата на четири колела и насладата от пътуванията за двама.

С автомобилната идея на Shooting Brake BMW Design препраща към обичайна форма на каросерията на грациозен състезателен автомобил. Луксозната атмосфера в интериора се обезпечава от точно обработенa коженa тапицериq на италианския производител Poltrona Frau. Товарното поделение зад седалките предлага задоволително място за спонтанни разходки и чанти за багаж, направени като извънредни уникати от производителя на кожени произведения Schedoni от Модена

Този уникат е знак на респект към непреходното вдъхновение от автомобила

Световната премиера в границите на Concorso d’Eleganza Villa d’Este 2023 показва BMW Concept Touring Coupé в исторически подтекст. Заобиколено от типичен модели от историята на автомобила, които от десетилетия доставят наслада освен на притежателите си, само че и на феновете, уникатът в Чернобио е знак на респект към непреходното вдъхновение от автомобила. „ С BMW Concept Touring Coupé отдаваме респект на неподправената наслада от шофирането “, споделя Домагой Дукеч, началник на BMW Design. „ Един извънредно прочувствен автомобил като този демонстрира, че пристрастеността по чистата наслада от шофирането ще остане основна и в бъдещето. “

Изработеното на ръка като уникат BMW Concept Touring Coupé съчетава обичайна идея на каросерията с технологията на актуален пуристки състезателен автомобил. Пропорциите и името му припомнят за BMW 328 Touring Coupé, което печели надпреварата за устойчивост Mille Miglia през 1940 година Функционалността на концепцията Shooting Brake подсказва за разновидностите на моделите от серията BMW 02, показани при започване на 70-те години на предишния век, които са обозначавани като „ touring “, с цел да ги разграничат от седаните. Съответните обозначения откъм гърба и в интериора на неповторимия автомобил са стилистично основани на надписа на този исторически пример. BMW Concept Touring Coupé се задвижва от характерен за марката редови шестцилиндров мотор, който със своите динамични характерности и изтънченост също е знак на чистата и неподправена наслада от шофирането.

Външен дизайн: присъщи пропорции, извънредни елементи.

Дизайнерският акцент на BMW Concept Touring Coupé е скулптурно завършената задница. Тя се оформя от плавния преход на покрива, който се слива без фуги със задните странични панели. Благодарение на това блестящо се акцентира атлетичната област на раменете. Ниското задно стъкло и ясно моделираните повърхности на каросерията акцентират стабилната стойка на автомобила.

В профила се вижда типичната за BMW интерпретация на пропорциите на Shooting Brake. Дългият челен похлупак, стегнатата линия на покрива и мощната задница оформят присъщ двуобемен дизайн. Издължената графика на страничните прозорци с извивката на Хофмайстер и изпъкналите арки на задните калници акцентират елегантната спортна визия.

Лаковото покритие Sparkling Lario е основано особено за BMW Concept Touring Coupé. Сиво-кафявият цвят впечатлява с изключително чувство за дълбочина с помощта на вградените сини стъклени люспи. Той е смесен с акценти в сребрист бронз, както и особено завършена BMW бъбрековидна радиаторна решетка с отвесни двойни пластини. Ексклузивните алуминиеви джанти с размер 20 инча на предната ос и 21 инча на задната ос не престават цветните акценти в своя дизайн с 20 радиални спици. Филигранното оформление и дискретните златисти повърхности акцентират спортно-елегантния темперамент на автомобила.

Вътрешен дизайн: занаятчийско изкуство на най-високо равнище.

Атмосферата в интериора на BMW Concept Touring Coupé впечатлява с типичната за марката ориентировка към лидера в кокпита и оптималното внимание при избора на материали, цветовото оформление и направата. Ексклузивната двъцветна тапицерия на италианския производител на кожи Poltrona Frau разделя хоризонтално интериора в два цветови сегмента: в горната част тъмният кафяв цвят подкрепя концентрацията върху протичащото се на пътя. Светло кафявият цвят в долната част обезпечава уют и топлота в интериора.

Прецизните перфорации, както и плетените кожени ленти за бордовете на седалките и водачите на коланите се подсказват за занаятчийския темперамент на интериора, който съчетава обичайно майсторство на най-високо равнище с съвременни дизайнерски правила.

Висококачествена направа и любовта към детайла са присъщи и за куфарите и чантите, проектирани извънредно за BMW Concept Touring Coupé от обичайния производител на кожа Schedoni в Модена. Изработеният по поръчка комплект се състои от два огромни и един дребен Weekender и чанта за облекла, които са съвършено приспособени към автомобила.

*Източник: www.bmw.bg
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР