При основните хранителни продукти от 24 февруари, когато започна масовото

...
При основните хранителни продукти от 24 февруари, когато започна масовото
Коментари Харесай

Ескперт: Цените на хранителните продукти у нас се движат почти без промяна

При главните хранителни артикули от 24 февруари, когато стартира всеобщото извършване на покупки и се направи самобитен стрес тест на пазара , цените се движат без смяна. Свинското месо означи връх с към 30 стотинки, само че това се дължи на международния му дефицит. По отношение на варива, съществени артикули, олио, захар и брашно – съвсем сме без съмнения. Има среднодневни вариации сред една и четири стотинки, само че те са в границите на едно обикновено комерсиално взаимоотношение ”. Така в студиото на Владимир Иванов от Държавната комисия по стоковите тържища и борсите разяснява ценовите стойности на храните по време на пандемия. 

„ За главните хранителни артикули, които са с една добра стойност, не чакаме никакви стресове и последните 30 дни го демонстрират. Ние имаме съвсем равни криви, което значи с дребна смяна. Дори маслото означи лек спад. Само при месото има по-големи вариации, само че равнищата още веднъж са към 10 лв., каквито бяха през декември ”, сподели Иванов. 
Владимир Иванов разяснява и цените на яйцата в навечерието Великден. „ По отношение на яйцата в последните 10 години имаме устойчиво предложение на равнища 19-21 стотинки. Даже бих споделил, че тези равнища са много ниски за бранша. Качеството на предлаганите артикули от птицевъдството  е доста положително ”, сподели той.

Вече има ограничения за Великден и Гергьовден да купуваме единствено българско месо в огромните и в по-малките вериги.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР