При осъществения контрол на пътното движение в област Монтана през

...
При осъществения контрол на пътното движение в област Монтана през
Коментари Харесай

По 40 нарушения на скоростта дневно са установени за седмица по пътищата в Монтанско

При осъществения надзор на пътното придвижване в област Монтана през интервала 10-16 юли, са осъществени засилени инспекции за определяне на нарушавания, свързани с превишаване на позволената оптималната скорост. За задачата са употребявани всички налични механически средства за надзор на скоростта, както в светлата, по този начин и в тъмната част на денонощието.
272 са откритите нарушавания на скоростното ограничаване в региона. По-голямата част от тях – 219, са установени отвън обитаемоте места, а останалите 53 – в обитаемоте.
В хода на акцията са осъществявани и инспекции за определяне на ръководство на МПС след приложимост на алкохол, наркотични субстанции и техни аналози. Заловени са 5-има водачи, седнали зад кормилото пили, като 4-ма от тях са били със наличие на алкохолния градус над 1.2 промила в издишания въздух.
Статистиката демонстрира, че забележителен % от тежките пътнотранспортни катастрофи в страната с огромен брой починали и потърпевши са породени заради придвижване с несъобразена скорост, неправилни маневри и лишаване на преимущество в композиция с ръководство на МПС след използването на алкохол, наркотични субстанции и/или техни аналози. Осъществяването на засилен надзор е от извънредно значение за възстановяване на пътната конюнктура и понижаване на жертвите по пътищата. Намаляването на броя на починалите при пьтнотранспортни катастрофи с 500/0 до 2020 година по отношение на 2010 година е цел, сложена от Европейската комисия пред страните-членки на Европейския сьюз (ЕС).
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР