При определянето на изборните резултати за Европейски парламент в 1139

...
При определянето на изборните резултати за Европейски парламент в 1139
Коментари Харесай

В 1139 секции преференциите при машинно гласуване не са отчетени коректно

При определянето на изборните резултати за Европейски парламент в 1139 секции са позволени проблеми с отчитането на преференциалния избор от машинното гласоподаване. Това демонстрира инспекция на Института за развиване на обществената среда.

Във въпросните 1139 секции посочените секции преференциите на хората, дали вота си с машина, не са регистрирани правилно.

В тези случаи става въпрос за три вида пропуски: 1) Пълно непренасяне на преференции от машинно гласоподаване в окончателния протокол; 2) частични пропуски при преместването от машинно гласоподаване в окончателния протокол; 3) механически грешки;

Засегнати са всички взели участие в изборите партии и обединения, установяват от Института за развиване на обществената среда.

Публикуваме линк към цялостния лист на секциите, в които екипът на ИРПС е разпознал пропуски след съпоставянето на формалните данни – от машинните и окончателните секционни протоколи.

Проверка може да извърши всеки - като натисне хипервръзките в листата. По този метод той ще бъде отведен към формалните данни за съответната секция, оповестени от ЦИК. В другите колони са показани, както следва:

Номер на секцията

Номер на партия/коалиция в бюлетината

Номер на претендент от съответната партия/коалиция

Адрес/Линк към сканиран протокол от СИК – това е документът, който членовете на секционните комисии попълнят директно след края на изборния ден в тяхната секция

Адрес/Линк към финален протокол с изборни резултати от съответната секция – след миналите корекции

Адрес/Линк към протокол от машинно гласоподаване – данните от машинното гласоподаване в съответната секция
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР