При операцията, на територията на Франция са задържани 4 лица,

...
При операцията, на територията на Франция са задържани 4 лица,
Коментари Харесай

Спецакция на български и френски власти

При интервенцията, на територията на Франция са арестувани 4 лица, от които трима български и един френски жител. Събраните доказателства сочат, че българите организирали трафика на служащи от страната в региона на град Лион.
Там, при четирима разнообразни работодатели, са открити общо 167 служащи, наети за сезонна селскостопанска работа – гроздобер.

Групата е работила под прикритието на законен бизнес – наемане на служащи по трудови контракти от българско комерсиално сдружение, което от своя страна ги командировало във Франция. Така френският шеф трябвало да заплаща възнагражденията на служащите на българската компания по банков път, а тя от своя страна – на служащите. В случая голяма част от полагащото се на служащите било присвоявано от сдружението на незаконната група. За да узаконят добитите средства, участниците ги вложили в комерсиална активност и недвижими парцели във Франция.

Събраните към момета данни сочат, че жертвите на групата са най-вече малоимотни и малограмотни наши сънародници, които са подписвали трудови контракти на френски, без да схващат наличието им. След това те са транпортилани да френски градове, където ас настанявани в палаткови лагери с обещания, че в бъдеще ще получават възнаграждение от по 60 евро дневно.

Разследването на българска територия открива, че офисът на българското сдружение, изпращащо служащи във Франция, е регистриран на адрес, на който се намира празен незастроен имот.

В дома на участник в групата са открити и конфискувани голям брой документи, доказващи незаконната активност, и в частност - за огромни парични суми за дарения сред участниците в групата (от порядъка на 40 000 евро), заявления за обилни персонални спестявания, фактури, касови бележки от бензиностанции, документи за пазаруване на огромни количества алкохол и цигари.

Разследването във Франция се води за незаконна трудова активност, трафик на хора, проведена незаконна група и изпиране на пари. Българското следствие е за изпиране на пари вследствие на трафик на хора за трудова употреба.

Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР