При операция под ръководството на Специализираната прокуратура и с участието

...
При операция под ръководството на Специализираната прокуратура и с участието
Коментари Харесай

Разбита е престъпна група във Видин, 8 са арестувани за трафик на мигранти и проститутки

При интервенция под управлението на Специализираната прокуратура и с присъединяване на чиновници на ГДГП и Столична дирекция на вътрешните работи във Видин е обезвредена незаконна група с необятен набор на престъпни действия, оповестиха от Министерство на вътрешните работи.

Трафик на мигранти, на дами за проституция, както и данни за палежи, в това са обвинени хората от проведената група. Според ръководителя на Специализираната прокуратура Димитър Петров тя е работила в цялата страна, ревизират се палежи в разнообразни елементи на България.



„ Групата е в полезрението ни от началото на годината, когато сътрудниците от Видин разкриха проекта да бъде запалено полицейското ръководство и съумяха да го предотвратят “, изясни шефът на ГДБОП основен комисар Ивайло Спиридонов. Той уточни, че в хода на осъществените оперативни дейности е открито, че участниците в незаконната скица са тайни и внимателни, както и че развиват още куп други незаконни действия, с изключение на трафик на мигранти.

Вчера в ГДБОП е получена информация, че възнамеряват превозване на мигранти от София през Видин с лодка през Дунав - благосъстоятелност на водача на групата и със особено осъществяване, до румънския бряг. След съгласуваност с видинските сътрудници деветимата мигранти- трима мъже, три дами и три деца, транспортирани в миниван, са арестувани на първия тунел на автомагистрала Хемус.

В хода на дейностите е открита и другата част от незаконната група, която е очаквала чужденците на остров в река Дунав в български териториални води. Независимо от опита им да избягат, осмината членове на незаконната скица – всички те български жители, са арестувани и с поддръжката на чиновници от Групово дело „ Гранична полиция “ и отряд „ Кобра “-СДВР.

Спиридонов съобщи, че са получени данни за логистична поддръжка, оказвана на групата, в това число от хора от Министерство на вътрешните работи, за което тече и в допълнение следствие. Той добави, че водачът на групата е осъждан за ликвидиране и има излежана присъда от 10 години. Сред членовете има и други хора с присъди, множеството са престъпно проявени за обири, грабежи, палежи.

Наблюдаващият делото прокурор Камен Господинов разгласи, че към наказателна отговорност са привлечени общо 10 лица, като от тях двама са се укрили и още не са съумели да им предявят обвиняванията. На задържаните 8 участници в незаконната скица са наложени ограничения за неотклонение за 72 часа по Наказателен кодекс. Предстои на следващия ден Специализираният съд да вземе решение дали да им наложи непрекъсната мярка за неотклонение.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР