При операция на турските сили за сигурност в Истанбул вчера

...
При операция на турските сили за сигурност в Истанбул вчера
Коментари Харесай

Спецакция: Окошариха богатия проповедник Аднан Октар, водач на секта от красиви мюсюлманки

При интервенция на турските сили за сигурност в Истанбул през вчерашния ден в 8:35 часа е бил арестуван известният ефирен просветител Аднан Октар. Властите са издали заповед за задържане и на 234 негови почитатели. Запорирано му е цялото имущество.
Аднан Октар е от богатите и ексцентрични хора в Турция, към него постоянно има красиви дами, непрекъснато е наблюдаван от медиите.
Били са претърсени 115 адреса в разнообразни елементи на Истанбул, както и общо 5 адреса в Анкара и курортите Анталия и Мугла. До момента са арестувани най-малко 79 обвинени.

Обвиненията против почитателите на сектата на Октар са за полови закононарушения, подкупи, изнудване, подправяне на документи, финансови измами, лъжесвидетелстване, нарушавания на законите против контрабандата, нарушение на неприкосновеността на персоналния живот и други.
Аднан Октар е водач на ислямски фетиш и ефирен водещ. Освен телевизионния канал А9, той има редица други компании, издателства, недвижими парцели.
Под псевдонима Харун Яхия Октар е създател на религиозни книги, в които в това число отхвърля теорията на еволюцията на Чарлз Дарвин. Смята се, че мрежата му работи освен в Турция, само че и измежду мюсюлманските общности в Западна Европа.
При ареста на Октар и телохранителите му в първокласна къща в Истанбул са били открити бронирани коли, бронежилетки и огнестрелно оръжие, показват турските медии.

През февруари Висшият съвет за радио и телевизия спря предаването на Октар, в което той проповядва на фона на красиви танцуващи дами, с претекстовете, че шоуто нарушава правата на дамите, напомня БНР.


При ареста си Аднан Октар съобщи, че той бил жертва на „ игра на британските секрети служби “.

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР