При около 90% - 95% причините за тежките катастрофи са

...
При около 90% - 95% причините за тежките катастрофи са
Коментари Харесай

Експерт разкри каква е причината за страшните катастрофи в жегите

При към 90% - 95% аргументите за тежките произшествия са водачите, разяснява в утринния блок на Българска национална телевизия специалистът по пътна сигурност Алекси Стратиев. По думите му, би трябвало да се усъвършенства дисциплината им, тъй като главната причина за ПТП е високата скорост.

"Санкциите за нарушавания са положителни, не би трябвало да се усилят до безспир, само че контролът не е задоволителен. Това се вижда и при една акция. Не с жива мощ, а с механически средства би трябвало да се прави този надзор ", сподели Стратиев.

"Вече няколко години се приказва за нов закон, който мина разискване, само че не е признат към момента в Народно събрание и това е неточност ", съобщи той.

"Няколко са нещата, които са свързани - автомобил, път и човек. Видно е положението на пътищата. Основният провинен е АПИ и организацията би трябвало да поеме цялата виновност ", сподели Алекси Стратиев.

"През зимните месеци злополуките са по-малко спрямо лятото. Затова съветът ми е по време на горещините е да се правят по - чести почивки. Водачът би трябвало самичък да реши положение си. Когато той пропуща някои детайли, би трябвало да откри място за отмора, с цел да може да се съвземе ", сподели още специалистът по пътна сигурност.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР