При около 10 000 пациенти с епилепсия заболяването не се

...
При около 10 000 пациенти с епилепсия заболяването не се
Коментари Харесай

Масло от канабис - вариант за лечението на хора с епилепсия

При към 10 000 пациенти с епилепсия болестта не се повлиява от медикаменти. Най-засегнати от епилепсия са децата, защото при 60% от случаите тя стартира в детска възраст. Честите пристъпи водят до нарушаване в развиването и живота, както на засегнатите деца, по този начин и на техните фамилии.

Има ли опция за по-тежките случаи. Защо родители на деца желаеха разрешаването на лекуването с масло от канабис - посетител по тематиката в сутрешия блок на Българска национална телевизия беше Росица Манолова от Асоциацията на родители на деца с епилепсия.


Когато не е допустимо хирургична интервенция, нещата се усложняват. Един от разновидностите е масло от канабис, разяснява Манолова. Според нея оставането единствено на масло е дълъг развой, като би трябвало да бъдат обучавани самите експерти.
 50 000 българи страдат от епилепсия 50 000 българи страдат от епилепсия
50 000 българи страдат от епилепсия. При 30% от тях заболяването не се въздейства от медикаменти. В тези случаи може да се приложи оперативно лекуване. Единствена...

Има доста места в Европа и Съединени американски щати, последният образец е от 1 ноември и във Англия, където здравната марихуана е позволена за лекуване на епилепсия. Доказано е, че дава резултат, не във всички случаи обаче, сподели Манолова и изрази вяра, че лекуването ще бъде въведено допустимо по-скоро.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР