При очаквани 1,7 милиона посещения от чужденци, през зимния сезон

...
При очаквани 1,7 милиона посещения от чужденци, през зимния сезон
Коментари Харесай

Румен Драганов: Чуждестранните туристи през зимния сезон са 25% над очакваното

При предстоящи 1,7 милиона визити от чужденци, през зимния сезон туристите у нас към този момент надвишават 2,1 милиона. Около 200 хиляди от тях са практикували ски и сноуборд, само че от чужбина са идвали в България и с други цели - посещаване при близки родственици и другари, за бизнес, балнео, СПА и уелнес, винен, културен туризъм.

Като цяло сезонът от декември до март завършва с позитивен растеж, съобщи проф. Румен Драганов, шеф на Института за разбори и оценки в туризма, по Радио София.

" Чужденците, които виждаме да се разхождат в този момент в София, Пловдив, Търново, Стара Загора, Варна, Бургас, Русе – те са за културен туризъм в градска историческа среда. От влезлите в страната 58% са от Европейския съюз. 

Най-много посетителите от страни отвън Европейски Съюз са от Турция и Англия ", сподели проф. Драганов.

По думите на Драганов при започване на май има скупчване на празници, включително и Великден, и се чакат рекордни за последните 7-8 години пътувания на българите.

Много добре вървят летните резервации. Предварителните записвания бележат растеж от 20% на немския пазар и близо 70% на британския пазар.

Това значи, че възвръщаме пазарите и чакаме за лятото осъществените туристически нощувки в местата за настаняване да надминат 5,2 милиона, сподели шефът на Института за разбори и оценки в туризма.

38 на 100 от немските туристи идват наново у нас. От полския пазар се регистрира 72% възвръщаемост.

" България стои доста добре в търсачките за туристически дестинации. Трябва да имаме самочувствие, предлагаме туристически артикули на международно равнище ", добави проф. Драганов. Предизвикателствата остават пред мениджмънта.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР