При очакване на неблагоприятни метеорологични условия за посока и скорост

...
При очакване на неблагоприятни метеорологични условия за посока и скорост
Коментари Харесай

Сандов: Екоинспекцията в Хасково извършва завишен мониторинг на ТЕЦ „Марица-3“

При очакване на неподходящи метеорологични условия за посока и скорост напразно, на оператора се дават наставления за предприемане на ограничения за понижаване на всеобщия поток серен диоксид от Топлоелектрическа централа „ Марица-3 “ за недопускане на наднормени стойности, разяснява Сандов.

Той сподели също, че в Димитровград е ситуирана една автоматизирана измервателна станция, която записва фини прахови частици, серен диоксид, озон, амоняк, сероводород и други През тази година ще бъдат осъществени индикативни измервания с мобилна станция, уточни вицепремиерът.

Преди ден от Регионална инспекция за опазване на околната среда оповестиха за превишаване на пределно допустимите часови правила на серен диоксид в Димитровград. Автоматичната измервателна станция " Раковски " е отчела тогава отклонения от алармения предел от 500 микрограма на кубик: в 10:00 ч. - 990,4 микрограма, 11:00 ч. - 1116,62 микрограма, и 12:00ч. - 1094,76 микрограма на кубик. Не бяха въведени обаче защитни ограничения за популацията поради спад в стойностите на нездравословните излъчвания по-късно същия ден.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР