При обявено извънредно, бедствено положение, извънредна епидемиологична обстановка на територията

...
При обявено извънредно, бедствено положение, извънредна епидемиологична обстановка на територията
Коментари Харесай

Общинският съвет може да заседава и виртуално, реши парламентът

При оповестено изключително, бедствено състояние, изключителна епидемиологична конюнктура на територията на дадена община, общинският съвет ще може да организира съвещание от разстояние като се обезпечава директно и виртуално присъединяване при съблюдаване условията за кворум и персонално гласоподаване. Това одобри Народното събрание на второ четене с промени в закона за локалното самоуправление.

За извършеното онлайн съвещание се изготвя видеозапис. Когато няма опция за видеоконференция, съвещанията могат да се организират по различен метод от разстояние - с неприсъствено гласоподаване, като се обезпечава нужният кворум.

Народно събрание разписа условието общинските съветници, включително за ръководителя на общинския съвет да нямат частен интерес при приемането бюджета на общината и установяване възнагражденията на кметовете, на ръководителя на общинския съвет и на общинските съветници.

Започналите производства против общински съветници за спор на ползи, преди приемането на измененията, завършват съгласно новите промени.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР