При общо 283 442 избиратели във Варна, правото си на

...
При общо 283 442 избиратели във Варна, правото си на
Коментари Харесай

49 хил. гласа избраха Иван Портних за кмет на 350 хилядна Варна

При общо 283 442 гласоподаватели във Варна, правото си на глас по време на вчерашния втори тур на изборите за кмет на града са упражнили едвам 66 хиляди души. Това демонстрират данни на Общинската изборна комисия. За съпоставяне, на първия тур на изборите, гласувалите са били 87 хиляди души.

Според окончателните резултати, от изборите досегашният кмет на Варна Иван Портних (ГЕРБ) победи съперника си Костадин Костадинов с 66.79% против 35.99%. Така сметката демонстрира, че новият кмет на града е определен с гласовете на 49 207 гласоподаватели. В същото време за съперника му от крайната националистическа партия " Възраждане " са дали своят вот 29 138 души. От всички дали своят вот 3.22% са отбелязали в изборната бюлетина, че не поддържат нито един от двамата, което прави 2 606 души.

Като се има поради нападателната ксенофобска реторика на Костадинов, разпределението на гласовете в секциите, където гласоподават главно роми наподобява разумно. Там за Портних са дали своят вот 899 души, а за Костадинов 188 индивида.

В същото време ГЕРБ завоюва и всички места в районните кметства на Варна, за които през вчерашния ден също се състояха балотажи. Повече за тези резултати можете да прочете – тук.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР