При обход на района инспектори от РИОСВ откриват 27 мъртви

...
При обход на района инспектори от РИОСВ откриват 27 мъртви
Коментари Харесай

Масова Смърт! Волтова Дъга Уби Десетки Край Варна!

При обход на региона инспектори от Регионална инспекция за опазване на околната среда откриват 27 мъртви птици, само че броят им евентуално е много по-голям.

" При неприятни метеорологични условия търсят безвредно място, където да нощуват - едни от тези места са тъкмо стълбовете, изясни Санял Кръстева от дирекция " Превантивна активност " в Регионална инспекция за опазване на околната среда Варна.

Според кмета на Въглен Георги Господинов селото е център на идване и тръгване на птиците.

Регионална инспекция за опазване на околната среда издава наставления на " Енерго Про " да обезопаси мрежата с пластмасови предпазители, платформи или покачване на гнездата.

" През последните дни електроразпределителното сдружение регистрира засилено скупчване на щъркели по електропроводите, по тази причина и през днешния ден в региона чиновници слагат птицебрани по електропреносната мрежа.От началото на годината са сложени над 600 птицезащитни устройства в Североизточна България ", показаха от енерго сдружението.

" По време на есенната миграция най-уязвими са младите птици. Това за тях е първи прелет, извънредно неопитни са, изтощава ги като всички такива млади организми, кацат на несъответствуващи места ", изясни Ивайло Иванов от Дружеството за защите на птиците.

Птиците най-често се оставят на мястото, където са открити - докосването и преместването им е неразрешено, тъй като придвижват разнообразни болести, изясняват еколозите.
Източник: bradva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР