При някои автомобили тази операция не е възможна заради различията

...
При някои автомобили тази операция не е възможна заради различията
Коментари Харесай

Ако заредите бензин в дизелов автомобил

При някои коли тази интервенция не е допустима поради разликите в диаметъра на " гърлото " на резервоара, само че не при всички е по този начин. Зареждането на бензин в автомобил с дизелов мотор не е постоянно срещано събитие, само че се случва. Било то от неточност на бензинджията или пък от ваша такава. Вариантите освен това състояние са няколко. Ако резервоарът е съвсем празен и го напълните с бензин, то колата ще възпламени, тъй като в системата към момента има дизелово гориво. Ако се усетите в точния момент и загасите мотора няколко минути откакто сте го стартирали, то съществени проблеми няма да има.

Трябва обаче да извикате пътна помощ, да закарате колата в сервиз, където да източат и промият резервоара. След което се налива нафта и се обезвъздушава системата. И това е най-хубавият вид за вас. Ако обаче не се усетите в точния момент за грешката, която сте позволили и сте напълнили съвсем празен контейнер на дизелов автомобил с бензин и карате няколко километра, то ще би трябвало, с изключение на гореописаните процедури, да се направи " промивка " на горивните автомагистрали и да се смени горивния филтър, само че и това не е най-лошият излаз за вас и за вашия автомобил.

Най-сериозни проблеми идват в случаите, когато в резервоара има известно количество нафта и тя бъде смесена със доста повече литри бензин. Автомобилът ще възпламени и ще потегли, само че моторът последователно ще стартира да губи мощ, ще издава странни шумове, а температурата му бързо ще стартира да се повишава. При тези обстановки постоянно се постановат капитални поправки на главата, а не е изключено да се стигне и до така наречен главен ремонт. Така че в случай че неотдавна сте си купили дизелов автомобил, а преди този момент сте карали дълго време бензинов, бъдете деликатни, когато зареждате гориво.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР