При нормални обстоятелства изготвянето и следването на график е добър

...
При нормални обстоятелства изготвянето и следването на график е добър
Коментари Харесай

Ефективни, сякаш нищо не е станало

При естествени условия правенето и следването на график е добър инструмент, който ни дава повече успокоение, че ще успеем дейно да свършим всичките си задания. Виждала съм го неведнъж, до момента в който с клиентите позволяваме проблемите им с ръководство на времето.

При изключителна обстановка, в каквато се намираме сега, да имаш график освен оказва помощ – извънредно значимо е. Много от нещата, които са определяли по какъв начин ще протече денят ви обаче липсват – работа, учебното заведение на децата, тренировката след напрегнатите отговорности... всичко това ненадейно изчезна. Затова е време за пренастройка. Според Елизабет Саундърс, създател и треньор по мениджмънт, има няколко съществени градивни детайла за основаване на ефикасен график в стресиращата конюнктура.

Сън

Зарази изгубването на доста неща от всекидневието ви е допустимо напълно незабелязано да се окаже, че оставате до все по-късно вечер, само че да се постанова да станете рано на идната заран, в случай че работите от у дома или би трябвало да подготвите децата за онлайн уроците им.

Този неминуем нескончаем престой у дома обаче е най-подходящото време за отмора и организация.

Определете по кое време би трябвало да станете за работа, вземайки поради обстоятелството, че в този момент не би трябвало да пътувате до работното място. В взаимозависимост от този час, сметнете по кое време би трябвало да си легнете на предходния ден. Ако спите по 7 часа в денонощието и ставате за работа в 6:00, то би трябвало да заспите към 23:00 часа. Опитайте да си легнете по-рано, ако постоянно употребявате мобилното си устройство преди заспиване.

Работа

Придържайте се оптимално към работното време, което по принцип имате в офиса. Опитайте се да правите същите интензивности, каквито и в естествен ден. Например в случай че вървите пеш от и до работа, направете една обиколка на квартала, тъй че да имитирате този табиет. Ако пък обичайно обядвате с сътрудниците си, направете видео конференция.

Умът ви към този момент надълбоко е построил модели на държание. Спазването, най-малко доколкото е допустимо, на нормалния график ви разрешава на организма да не се отклонява от режима си.

Грижа за децата

Ако към този момент имате семейство, то ще би трябвало да създадете график и за него. Формирането на рутина за децата ще помогне за предотвратяването на проблеми с държанието. Определете часовете за закуска, обяд и вечеря, за учене и игра, за физическа интензивност.

В случай че децата ви са задоволително огромни сами да се грижат за себе си, тогава съгласувайте работата си с техните желания, с цел да прекарвате свободното си време дружно.

Накрая, в случай че с колегата ви не можете да поделите грижата за децата, пробвайте да се възползвате от времето, в което спят, с цел да вършите по-леката работа, като да вземем за пример отговаряне на имейли.

Спорт

За доста хора практикуването на физическа интензивност е обвързвано с визитата на спортна зала, фитнес, басейн, стадион и други Сега обаче тази активност би трябвало да бъде приспособена към пространството в хола или коридора.

Помислете кое от нормалните си извършения към момента можете да изпълнявате в домашни условия. Потърсете видеа с тренировки, използвайте и създадените за подготовка у дома мобилни приложения – има десетки такива.

В края на работния ден си отделете 30-40 минути за спорт, въвлечете и хората, с които живеете, в това.

Все още не е ясно по кое време нещата ще се възстановяват. Дотогава обаче, опитвайте да извлечете позитивните неща от обстановката – използвайте времето, което досега сте вложили в всекидневно пътешестване и разходки, за нещо потребно, тъй че да не нарушавате открития преди изключителното състояние режим и да не се отклонявате фрапантно от открития ред.

По материал на Fast Company
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР