При ниска избирателна активност са напълно очаквани промени до последния

...
При ниска избирателна активност са напълно очаквани промени до последния
Коментари Харесай

Социолози: Възможни са промени до последния момент

При ниска изборна интензивност са изцяло предстоящи промени до последния миг. Това съобщи шефът на Центъра за демократични тактики Ружа Смилова в ефира на БТВ.

По думите ѝ изключително внезапен е контрастът с евроизборите в останалите страни членки на Европейски Съюз, където виждаме рекорден пик на гласоподаване, а тук имаме доста едва гласоподаване. „ За мен има огромни губещи, що се отнася до предизборните акции и проблематиката и това демотивира огромна част от гласоподавателите да гласуват”, сподели още Смилова.

„ Демократична България са на ръба към момента, още повече че гласовете от чужбина към този момент са преборени. Бройката на гласувалите е доста дребна, даже спрямо 2014 година Това е доста ниска изборна интензивност, макар всички искания, че българите в чужбина доста желаят да гласоподават и могат да трансформират вота”, разяснява и социологът Стефан Георгиев.

"Проблем е, че готовност заявена авансово е по-голяма преди изборите в сравнение с, когато е на самите избори ", означи още той.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР