При никакви обстоятелства журналистите не трябва да бъдат затруднявани. Това

...
При никакви обстоятелства журналистите не трябва да бъдат затруднявани. Това
Коментари Харесай

ЕК: Няма демокрация без свободна журналистика

При никакви условия публицистите не би трябвало да бъдат затруднявани. Това съобщи представител на Европейската комисия в отговор на въпрос, обвързван със задържането на публицисти в Гърция, съобщи Българска телеграфна агенция.

Той означи, че комисията към момента не е осведомена напълно с събитията, довели до задържането на публицистите. Той добави, че дава отговор на въпроса в общ смисъл.

"Европа постоянно би трябвало да бъде място, където свободата на печата е свещена. Твърде доста наши публицисти биват затормозявани, притискани, убивани. Няма народна власт без свободна публицистика ", уточни представителят, като се базира на част от речта на ръководителя на Европейска комисия Жан-Клод Юнкер пред Европейския парламент по-рано този месец.

Говорителят уточни, че Европейски Съюз прави нужното националните управляващи да работят за правдивост на основата на върховенството на правото.

"Работата на институциите на Европейски Съюз е да следят за спазването на тази отчетност и публицистите да могат да си правят работата ", добави той.

Трима гръцки публицисти бяха арестувани по тъжба против тях на министъра на защитата на Гърция. По-късно през днешния ден те бяха освободени. Журналистите се предали непринудено след изказвания на министъра, че са го оклеветили. В публикация на публицистите е разказана корист със средства от Европейски Съюз от страна на предприемачи, свързани с гръцкия боен министър Панос Каменос.

Прокуратурата ще проверява случая, без да повдига към този момент обвинявания против тримата публицисти.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР