При нерегламентирани изкопни работи на строителна фирма за втори път

...
При нерегламентирани изкопни работи на строителна фирма за втори път
Коментари Харесай

Фирма остави 40 000 софиянци без ток

При нерегламентирани изкопни работи на строителна компания за повторно за по-малко от 10 дни бе разкъсан кабел 20 киловолта на „ ЧЕЗ Разпределение “ в кв. Горубляне. Без електрозахранване за 4 минути бяха 37 500 клиенти на сдружението в кварталите Младост 1, 2, 3, 4, Горубляне, Панчарево, Герман, Враня, 7-ми километър, Дружба 2 и Бистрица, а 3000 клиенти на ЧЕЗ в кв. Горубляне останаха без ток за към 30 минути. Това оповестиха от електро – разпределителното сдружение.

През първите шест месеца на годината вследствие на несъобразени изкопни и ремонтни действия на територията, обслужвана от „ ЧЕЗ Разпределение “, са регистрирани 102 случая със скъсани кабели, вследствие на които е било прекратено електрозахранването на 193 220 клиенти на сдружението.

„ Лятото е деен строителен сезон, по тази причина не стопираме да призоваваме строителните компании да бъдат правилни, да съблюдават нормативите и да съгласуват авансово своите действия с „ ЧЕЗ Разпределение “, с цел да не се смущава комфортът на клиентите “, съобщи Васил Василев, шеф „ Експлоатация и поддържане “ в „ ЧЕЗ Разпределение България “.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР