При нелеп инцидент загина известен бизнесмен от Ямбол. Първоначалните официални

...
При нелеп инцидент загина известен бизнесмен от Ямбол. Първоначалните официални
Коментари Харесай

Нещастен случай или нещо друго е смъртта на бизнесмен от Ямбол?

При безразсъден случай почина прочут предприемач от Ямбол. Първоначалните публични догатки са, че 52-годишният фермер Димитър Попов е умрял на място, при рухване от четвъртия етаж на хотел в град Хисаря.
Сигнал за случилото се е подаден на Спешен телефон 112 на 13.07.18 година в 07:30 ч. сутринта, че е открит мъж в безпомощно положение, оповестиха за Actualno.com от ОД на Министерство на вътрешните работи в Пловдив. На място чиновници от Районното ръководство в Хисаря са открили самоличността на починалия, който е бил посетител в хотела. Направени са огледи, а тялото е откарано в Съдебна медицина, където да бъде осъществена експертиза.
Засега Министерство на вътрешните работи твърди, че става въпрос за трагичен случай. По неофициална информация, дотук няма доказателства някой да е съпричастен към случая.
Екипът ни беседва с Живка Попова - сестрата на умрелия. Пред Actualno.com тя разкри, че малко преди случая в нощния бар на хотела е зародило сдърпване сред брат ѝ негов сътрудник, също фермер . Жената, дружно с органите на реда, е изгледала записи от видеокамерите в обекта, на които се вижда спречкването сред двамата. След това Димитър Попов потегля самичък по стълбите.
По коридорите и на мястото, от което е паднал, няма ситуирани видеокамери. По думите на Живка Попова липсва изясненост за времето, в което мъжът е минал цялото разстояние от бара, през коридора към стаята му на втория етаж, където е бил настанен, и до четвъртия етаж и разположените там служебни пространства, с цел да доближи до покрива, от който е паднал . " Можеше и дете да мине от там и да падне по същия метод, в случай че е било трагичен случай. Това навежда на мисълта, че тези работни стаи с общо стълбище и още една междинна врата, водещи към покрива, не са били заключени. В каквото и положение да си, няма по какъв начин да не схванеш, че тази зона не е от хотелската част, в която се настаняват посетители. Брат ми е посещавал сходни семинари много пъти тъкмо в този хотел и познава обекта добре ", добави Живка Попова.
Сестрата на починалия изясни, че по стълбите, на излизане от нощния бар, е имало капки кръв, може би поради рана от спречкването . " Брат ми е някогашен състезател, боксьор. Ще се изразя малко жаргонно – носи и на пердах, и на алкохол. Не, че не може да се препънеш в дупка на тротоара и да паднеш и това да е смъртоносно, само че или е закононарушение, или е незаконна немарливост, от страна на хотела с отключените порти към покривите ", съобщи дамата.
По думите ѝ, рухването е от два строителни етажа височина – към 6-7 метра, а повърхността, върху която е паднал Димитър, не е плоча или цимент, а е с битумно покритие (мека материя), под което има хидроизолация и топлоизолация. " Не упорствам, че е било ликвидиране. И даже се надявам да не е това. Защото ще съм спокойна, в случай че в последните си мигове не е изпитвал болежка. Въпреки всичко, белите полета – кръвта на втората стълба, качването до четвъртия етаж, излизането през работни пространства и политането му от етажа... А, в действителност, първото най-смущаващо беше, че тялото на брат ми е намерено на доста огромно разстояние от ръба на покрива ", изясни опасенията си Живка Попова, че не става въпрос за трагичен случай. И добави, че съгласно данни на проверяващите, Димитър не се е влачил, откакто е паднал, а просто е умрял на място, като повода за гибелта е тежка черепно-мозъчна контузия.
По първична информация, няма данни за принуждение само по тялото на мъжа, само че за такива по главата към момента не може да се каже сигурно . Конкретно умозаключение за часа на гибелта ще бъде изведено, откакто бъдат осъществени експертизите.
" Но отговорен има. Това не е естествена гибел. Не е умрял в леглото си. Дали заради немарливост или заради виновност, отговорен има. Аз просто диря истината за себе си. Да няма подозрение в съвестта ми, че съм направила каквото е зависело от мен. Искам, в случай че в действителност има отговорен, той да си понесе следствията. А даже да е трагичен случай, дано той бъде ясно потвърден ", сподели в умозаключение Живка Попова.
Жената изясни, че брат ѝ е човек с обикновено семейство, три деца, задоволително другари и бизнес. Отглеждал е жито в Поляна и Александрово. Не е ясно на този стадий дали е имал съперници, с които не се е разбирал. По случая работи Окръжна прокуратура-Пловдив, която е образувала досъдебно произвеждане, а наблюдаващ прокурор е Галин Гавраилов.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР