При него работниците, работодателите и правителството се договарят за ключови

...
При него работниците, работодателите и правителството се договарят за ключови
Коментари Харесай

Извънредно: Знамената Паднаха, Смут В Политическите Кръгове. Почина Бившият Премиер

При него служащите, работодателите и държавното управление се договарят за основни промени.

Премиерът Марк Руте похвали Кок като човек, който " първо като финансов министър, а по-късно и като министър-председател стоеше над политическите партии ".

В началото на кариерата си Кок бе заемал основни постове в профсъюзите на страната.

Като министър-председател той понижи налозите, вкара промени за стимулиране на заетостта, а не за богатите, и понижи разноските. Неговото време на власт съответства с това на президента на Съединени американски щати Бил Клинтън и британеца Тони Блеър. По тази причина той беше считан за политик от " трети път ".

В интернационален проект той играе основна роля в договарянията, довели до въвеждането на единната европейска валута - еврото.

Политическата кариера на Кок завърши трагично с всеобщата оставка на кабинета му поради ролята на холандските военни като миротворци в Босна.

Проучване на Института за война, холокоста и геноцида демонстрира, че държавното управление на Вим Кок е отговорно за изпращането на леко въоръжени холандски войски за защита на босненския мюсюлмански анклав Сребреница, който беше разгласен от Организация на обединените нации за безвредна зона в Босна.

Това докара до най-масовото изтребване на цивилни след Втората международна война. Виновник беше сръбският военачалник Ратко Младич.
Източник: bradva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР