При него няма дефицит на смелост, коментира Георги Харизанов от

...
При него няма дефицит на смелост, коментира Георги Харизанов от
Коментари Харесай

Харизанов: При Гешев няма дефицит на смелост, защо е неприемлив за Христо Иванов?

„ При него няма недостиг на храброст ”, разяснява Георги Харизанов от Института за дясна политика Иван Гешев, който беше повдигнат от Висш съдебен съвет за претендент за основен прокурор. Мнението си той изрази в ефира на NOVA телевизия.

Сигурно има причини против това Гешев да стане основен прокурор, само че аз още не съм ги чул, разяснява Харизанов митинга против кандидатурата.

„ През 2014 година имаше оферти, ориентирани към самоуправление, самостоятелност, самостоятелност на правосъдната власт. Кашата в главите на хората, които тогава предизвикаха тази промяна, които я закичиха на ревера си като единствена своя задача в политиката, които след това потеглиха политически план да вършат въз основа на тази промяна, към този момент стартира да прави прекомерно огромно и не изключително прелестно усещане “, разяснява Харизанов. Той изясни, че има магистратско самоупраление – Висш правосъден съвет. „ Вчера разбираме от господин Христо Иванов, че той има проблем, че господин Кирилов приказва за магистратско самоупраление, тъй като съгласно него прокурорите не били тъкмо магистрати. Те са част от Висш съдебен съвет. Са ли магистрати или не са?, попита Харизанов.

Анализаторът попита за какво Иван Гешев е недопустим за Христо Иванов.

Като образец за каузи, по които Гешев е бил обвинител и са приключили с неоправдателна присъда, специалистът уточни процеса против някогашната кметица на „ Младост ” Десислава Иванчева.

Според Харизанов би било по-разумно, в случай че министър председателят и президентът не се изричат по тематиката за номинацията на Гешев, защото „ политическият напън не е добър знак ”. /tribune.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР