При недоволството във „Факултета“ е задържан един нарушител, който е

При недоволството във „Факултета“ е задържан един нарушител, който е ...

Има задържан нарушител при протеста във „Факултета“.При недоволството във „Факултета“ е задържан един нарушител, който е установено, че е бил с ограничителна заповед. Това каза пред журналисти в софийския квартал „Факултета“ директорът на СДВР гл. комисар Георги Хаджиев, цитиран от „Фокус“.Още по тематаОт ВМРО: Преди месец предупредихме, че гетата ще са центърът на заразата17 апр 2020 13:3570Напрежението във "Факултета" се повиши, десетки са на улиците17 апр 2020 13:02236

Хаджиев посочи, че до полицейско присъствие в квартала се е стигнало, след като е подаден сигнал, че жена се нуждае от полицейска помощ, защото е била нападната.

„Знаете за новата заповед. Създали сме организация. Разговаряхме и с управителя на „Т Маркет“ и магазинът е зареден напълно. Опитваме да сме диалогични и да не предприемаме репресивни мерки, към настоящия момент те дават резултат”, допълни той.

Органите на реда ще извършат проверка дали действията на жителите на квартала са провокация и са били предварително организирани.

„Не мога да коментирам възгласите за оставка“, каза още Хаджиев.

 
По публикацията работи: Елка Василева

Източник: dnes.bg