При назначаването са попълвани документи от кандидатите за министри дали

...
При назначаването са попълвани документи от кандидатите за министри дали
Коментари Харесай

Адвокат: Моралът ще отстрани Кирил Петков, ако се окаже, че е излъгал за гражданството си

" При назначението са попълвани документи от претендентите за министри дали имат друго поданство. Тази декларация, в случай че той е показал, че не е жител на друга страна, а е противоположното - това е декларация с погрешно наличие и е изискуема по закон ", сподели Константин Симеонов пред " ЕвроДикоФ " по Евроком.

" Наказанието за сходно действие е три години отнемане от независимост. Поради събитията, че той не е съден и няма нанесени материални вреди, в случай че въобще се стигне до досъдебно произвеждане, ще му бъде наложена санкция от 1000 до 5000 лева Което не значи, че той не е отговорен за попълване на декларация с погрешно наличие ", сподели юристът.

" Конституционният съд се е подсигурил. Ако Кирил Петков не донесе съответните документи, министерството на вътрешните работи може да се обърне към Канада, с цел да получи информация дали той го е направил ", посочи юристът.

" Предстоят избори и след 14 ноември, в случай че Кирил Петков влезе в Народното събрание същото условие се популяризира и върху депутатите. Би трябвало да му изискат уверение, че не е е канадски жител ", безапелационен бе Константин Симеонов.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР