При най-добрия прогнозен вариант АЕЦ Белене може да започне работа

...
При най-добрия прогнозен вариант АЕЦ Белене може да започне работа
Коментари Харесай

Валентин Николов, ГЕРБ: АЕЦ Белене може да започне работа през 2032 г.

" При най-хубавия планиран вид АЕЦ " Белене " може да стартира работа през 2032 година. Това може да се случи, когато в идващото Народно заседание има задоволително болшинство, което е проенергийно и проядрено насочено ".

Това сподели ръководителят на Комисията по енергетика в Народното събрание Валентин Николов, който през днешния ден бе в Плевен за осведомителна среща с медиите на тематика " Как ще се промени Северна България с АЕЦ " Белене ". Домакин на срещата бе регионалният шеф на област Плевен Мирослав Петров с присъединяване на кмета на гр. Белене Милен Дулев.

Валентин Николов бе безапелационен, че бъдещето на енергетиката е в нуклеарна сила, възобновими източници и газови централи, които да ги балансират.

" Обективно видяно подпише ли се обвързващият контракт рискът за това да не бъде изпълнен един нуклеарен план пада извънредно доста ", сподели ръководителят на енергийната комисия. Той очерта идните стадии за реализация на плана АЕЦ " Белене " по този начин - в случай че до края на годината участниците се срещнат с документите, има 4 месеца за приемане на обвързващите предложения.

Следва преговорен развой, който ще приключи с сключване на обвързващ контракт във връзка със структурирането и строителството на обекта. Инвеститорът би трябвало да разгласи какво ще промени от съществуващия план, само че това няма да повлияе върху общото лиценизиране, което касае технологията воден реактор.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР