При нас сиропиран е синоним на сочен, а този сладкиш

...
При нас сиропиран е синоним на сочен, а този сладкиш
Коментари Харесай

Сиропиран сладкиш с кокос и ядки

При нас сиропиран е синоним на апетитен, а този сладкиш ще ви накара да го сънувате дълго откакто сте го изяли

Необходими Продукти

● брашно - 1 ½ ч.ч за сладкиши
● захар - 1 ч.ч.
● бакпулвер - 1 пакетче
● яйца - 4 бр.
● ликьор - 8 с.л. Амарето
● кайсиеви ядки - 2/3 ч.ч. сурови сушени
● захар - 1 ч.ч.
● вода - 3 ч.ч.
● масло - 5 с.л. с връх
● кокосови стърготини - 10 г
● какао - 5 с.л. с връх
● олио - 2 с.л.
● брашно - за набрашняване на тавичката

Начин на подготвяне

Пресяваме брашното дружно с бакпулвера със решето. В купа разрушаваме с миксер яйцата и захарта доста добре. Сместа би трябвало да стане гъста и бледожълта. На елементи слагаме брашното и разрушаваме с миксера.

Ядките ги режем на доста ситно с нож или ги смиламе с машинка. Ядките би трябвало да са сушени и сурови /има на грамаж в огромните хранителни вериги/. Тъй като са по-твърди ги смиламе два пъти, с цел да станат на по-малки късчета.

Слагаме вътре ядките в кашата и разбъркваме. Наливаме благодарение на супена лъжица от ликьора и разбъркваме доста добре всичко.

Тавичка с 2 с.л. олио и набрашняваме. Изливаме сместа и заглаждаме да стане равна от горната страна. Сместа е светла на цвят, даже и след изпичането. Изпичаме до подготвеност. Проверяваме с съчка за зъби дали се е изпекъл добре сладкишът. Изпеченият сладкиш го вадим да изстине. Използвам тавичка с диаметър 27 см. и висока 7 см.

Слагаме в тенджерка на котлона водата, какаото, захарта и маслото. Докато се вари го разбъркваме да се разтвори захарта, маслото и какаото. С горещия сироп заливаме студения сладкиш. С черпак наливаме от сиропа, с цел да има на всички места.

Сиропът прелива над сладкиша, на това не е проблем, сиропа е тъкмо, като количество и попива за няколко часа. Сладкиша си поема от сиропа и става богато сиропиран. Оставяме да престои 8-10 часа.

Поръсваме с кокосовите стърготини, откакто е прокиснал. Режем на 12 триъгълника.

Източник: recepti.gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР