При нарушения ще връщат неправомерно похарчените париОбщо 746 са къщите

...
При нарушения ще връщат неправомерно похарчените париОбщо 746 са къщите
Коментари Харесай

Пиринско начело в класацията по къщи за гости

При нарушавания ще връщат непозволено изхарчените пари
Общо 746 са къщите за посетители по европроекти в България и за тях основният прокурор Сотир Цацаров разпореди незабавна инспекция. 202 милиона лв. отпусна Европа за развиване на селски и фамилен туризъм в България и към една пета от тях са потънали в Пиринско. Това се оказа и районът, в който са издигнати най-вече къщи за посетители по тези планове. Справка сочи, че тук има към 140 фамилни хотелчета и къщички и са усвоени близо 40 милиона лв. по европейските планове, написа struma.com.
Със заповед на Министерство на вътрешните работи локалната полиция стартира инспекция на къщите, издигнати в този край, и се оказа, че най-вече от тях са в Гоцеделчевско, следвани от Мелник, Сандански, Банско, Петрич и Разлог. Лещен, Огняново и други селища в община Гърмен водят класацията по най-вече усвоени европари в региона. И е реалност, че по тази стратегия гърменските села и множеството фамилни къщи и хотели, се трансфораха в привлекателен център за туристи.

 Собствениците им ще бъдат детайлно тествани дали вярно са усвоили отпуснатите им пари, в случай че се окаже, че има нарушавания, такива каквито бяха установени в хода на следствието против някогашния заместник-министър на стопанската система Александър Манолев, то ще се наложи да връщат парите, погрешно изхарчени, споделят проверяващи, измежду които с изключение на полицията има и екипи от фонд " Земеделие ".

До проверката се стигна, откакто бяха проследени и тествани парцелите на политици и предприемачи, спечелили пари по европроекти за развиване на по този начин наречения селски туризъм. А същинската работа стартира след проблема " Манолев " и неговата къща за посетители. Той бе упрекнат в закононарушение, засягащо финансовите ползи на Европейския съюз, поради подозрения, че употребявал къщата за посетители край Сандански като фамилен дом, а не по предопределение, с което е извоюван европроектът.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР