При нападение на военен парад в югозападния ирански град Ахваз

...
При нападение на военен парад в югозападния ирански град Ахваз
Коментари Харесай

Атентат в Иран отне живота на 24-има, ранени са над 50 души

При нахлуване на боен церемониал в югозападния ирански град Ахваз са убити 24-ма и ранени над 50 души, заяви иранската осведомителна организация ИСНА, представена от Асошиейтед прес. Сред убитите има дами и деца, заяви представител на локалните управляващи. Вероятно е броят на жертвите да се усили, защото доста от ранените са в сериозно положение.

Нападението е осъществено в деня на въоръжените сили на Иран, маркиран с паради в разнообразни градове. " В южния град Ахваз по време на парада е била осъществена терористична офанзива, има убити и ранени. Въоръжени лица са разкрили огън ", заяви иранската държавна телевизия.

Четиримата нападателите били облечени в униформи на гвардейците на Ислямската гражданска война. Те разкрили масиран огън по маршируващите гвардейци, по феновете и държавните представители на близката естрада. Стрелбата траяла десетина минути.

Двама от нападателите са убити, другите двама - арестувани. Иранският външен министър Мохамад Джавад Зариф упрекна за офанзивата страните в региона и техните " американски господари ", написа dir.bg.

Отговорност за кърваваия атентат пое " Ислямска страна ".

Снимка: Стоп кадър, ru.euronews.com
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР