При наличие на тестове учениците от 1-и до 4-и клас

...
При наличие на тестове учениците от 1-и до 4-и клас
Коментари Харесай

Учениците до 4 клас ще учат само присъствено, ако се тестват |

При съществуване на проби учениците от 1-и до 4-и клас за които са изпълнени всички условия за безвредна среда в учебно заведение, няма да се включват в ротация в общините със заболеваемост от 250 до 500 на 100 хиляди души, а ще продължат да учат присъствено. Това е записано в нова заповед на министъра на образованието и науката акад. Николай Денков.

Според заповед на здравния министър доктор Стойчо Кацаров от 3 ноември учебните управляващи в общините със заболеваемост сред 250 и 500 на 100 хиляди за две седмици би трябвало да вземат решение дали с проби да обезпечат напълно присъствено образование или да не тестват, само че 50% от учениците да учат онлайн.

От МОН оповестиха през вчерашния ден, че най-късно до 12.00 часа на 8 ноември родителите на учениците от първи до четвърти клас, които се образоват в електронна среда, би трябвало да заявяват дали са съгласни децата им да бъдат тествани два пъти в седмицата с щадящи антигенни проби или могат да показват годен документ, че детето е преболедувало COVID-19.

Децата ще бъдат тествани в класната стая от здравно лице и/или от учител или непедагогически експерт, избран от шефа. Допустимо е присъединяване също на доброволци - родители, посредници, представители на БЧК и на други експерти, които разполагат със зелен документ.

Изключение ще се прави за децата със специфични просветителни потребности, които ще бъдат тествани от родителите си у дома. За задачата те ще попълнят специфична декларация, в която се ангажират да вършат тестванията в дните, избрани за тестване на останалите възпитаници, да водят детето си в учебно заведение единствено след негативен резултат от теста и да предават потребления тест в учебно заведение.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР