При над 80% от проверките на НАП по Черноморието не

...
При над 80% от проверките на НАП по Черноморието не
Коментари Харесай

80% от търговците по морето са изрядни

При над 80% от инспекциите на Национална агенция за приходите по Черноморието не са били открити нарушавания. Според Приходната организация това е индикатор за възстановяване на доброволното съблюдаване на законовите условия.

По данни на Национална агенция за приходите досега са осъществени близо 5000 инспекции, както и 800 открити наблюдения и мониторинг на повече от 8000 търговски обекта, като са открити едвам 640 нарушавания и са издадени 119 заповеди за запечатване на обекти.

От Приходната организация показват, че най-честите нарушавания са несъответствието на наличността в касата с регистрираното на фискалното устройство, както и неиздаването на касова записка.

От началото на лятната контролна акция са били открити 9 обекта без касов уред, като те се запечатани. На 90 търговци с обекти по морето са били запорирани наличните в касите им суми на обща стойност близо 100 000 лева Причината е, че те са имали остарели неплатени отговорности към бюджета.

От Национална агенция за приходите оповестяват, че инспекциите ще продължат и в разгара на летния сезон. Съотношението сред инспекции и нарушавания демонстрира по-добра данъчна дисциплинираност през този сезон , съобщи шефът на " Фискален надзор " Спас Шишков.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР