При много голям интерес протече Ретро парад Видин 2018, който

...
При много голям интерес протече Ретро парад Видин 2018, който
Коментари Харесай

Парад на ретро автомобилите се проведе във Видин

При доста огромен интерес протече Ретро церемониал Видин 2018, който се организира под патронажа на кмета Огнян Ценков. Началото на проявата бе сложено предходната година, а неин основател е видинчанинът Иван Цолов. Участници от България, Румъния и Сърбия подредиха колите си на паркинга при общинската постройка, където жителите можеха да ги прегледат. Оттам колоната потегли към бившето военно отделение за формалното разкриване.
Кметът насочи своите поздравления към уредниците и автомобилните клубове, присъединили се в проявата. „ Специално желая да благодаря на Иван Цолов, който вдъхна живот на тази концепция - нашият старопрестолен град да бъде хазаин на това прелестно събитие. Община Видин направи всичко допустимо, с цел да предложи най-хубавите условия за провеждането на ретро парада и да подсигурява сигурността на участниците и на жителите. Сигурен съм, че всеки автомобил, всеки мотоциклет, който се показва през днешния ден от своите притежатели, е заслужен да получи премия и вниманието на публиката. Затова поисквам на всички триумф, доста хубави страсти и положително въодушевление!” - сподели Ценков. От своя страна Иван Цолов също благодари на видинския кмет, тъй като е удържал на думата си, давайки обещанието този церемониал да се трансформира в обичаен.
Сред участниците в събитието имаше хора, родени във Видин, само че живеещи в разнообразни градове на България и в чужбина. Като Найден Марков от Пловдив, който се показа с KDFKUBELWAGEN1943 година и завоюва наградата на Организатора, като Людмил Стоянов, който от 22 години живее в Америка, а неговият Mercedes Gazelle 1929 година притегли доста любопитни.
Тази година кметът Огнян Ценков връчи своя приз на основния провинен за ретро парада - Иван Цолов, с пожеланието и отсега нататък да бъде правилен на идеята. Бяха раздадени редица специфични награди на клубове и участници. Сред отличените са автоклубовете „ Ретромобил”, Румъния, „ Парачин”, Сърбия и „ Хан Кубрат”, България. Наградата на публиката бе за Васил Георгиев, който се показа с Alfa Romeo Duetto Spider 1966 година Отличие за вай-автентичен мотоциклет - BMW R12 получи Никола Манев.
Десетки награди, обезпечени от спонсорите на събитието, бяха раздадени в проведената лотария. За нея Община Видин даде 40 билета за идните представления от фестивала Летни вечери на операта и балета „ Баба Вида” - на 5 и 6 август. Най-големите награди бяха велосипед и тв приемник.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР