При международна операция е неутрализирана организирана престъпна група, занимавала се

...
При международна операция е неутрализирана организирана престъпна група, занимавала се
Коментари Харесай

Хванаха 15 души за разпространение на фалшиви евро при съвместна операция между България и Испания

При интернационална интервенция е обезвредена проведена незаконна група, занимавала се с разпространяване на подправени евро в страни от Европейския съюз, оповестяват от пресцентъра на Министерство на вътрешните работи.

Действията по неутрализирането на проведена незаконна група, ангажирана с разпространяване на неистинен парични знаци в страни от Европейски Съюз, са осъществени координирано на територията на Република България и Кралство Испания на 21 август. В интервенцията са взели участие чиновници от Групово дело „ Борба с проведената престъпност " - Министерство на вътрешните работи, и Бригадата за битка с банковите фалшификации към Националната банка в Испания, под управлението на Специализираната прокуратура на Република България, с поддръжката на Европол и Евроджъст. Процесуално-следствените дейности са осъществени в границите на основан Съвместен екип за следствие сред Прокуратурата на Република България и Инструкционен съд 2 в Дения, Кралство Испания.

В хода на интервенцията са арестувани 15 души - деветима в Испания и шестима в България. Всеки един от участниците в групата, работила на българска територията, имал съответна роля в нея. Първоначално, на 21 август, на Аерогара София, при опит да изнесе от страната подправени банкноти на стойност 20 000 евро е арестуван К.Н. /46 г./ - осъждан за отнемане и владеене на нелегално оръжие. Впоследствие, в столицата и в Пазарджик, са арестувани други членове на проведената незаконна група - А.Т. /43 г./, К.П. /49 г./, П.Т. /49 г./, П.Т. /46 г./ и И.Г. /58 г./. Друг от участниците е разгласен за общодържавно търсене.

Извършени са процесуално-следствени дейности на четири адреса и автомобил. В парцел, населяван от 49-годишния П.Т., са конфискувани към 100 000 лв. в друга валута, късо и дълго огнестрелно оръжие, а от леката кола, в която бил арестуван - марихуана и кокаин.

По случая се води следствено дело под наблюдението на Специализираната прокуратура. На А.Т. е повдигнато обвиняване по член 321, алинея 3, т. 2, вр. алинея 2 от Наказателен кодекс, наложена му е мярка за неотклонение „ парична гаранция " в размер на 10 000 лв.. С разпореждане на прокурор на К.Н. е наложена 72-часова мярка за неотклонение. Днес, 24 август, Специализираният углавен съд му наложи непрекъсната мярка „ задържане под стража ", повдигнато му е обвиняване по член 321, алинея 3, т. 2, вр. алинея 2, член 244, алинея 2, вр. член 243, алинея 1 от Наказателен кодекс.
Действията по следствието не престават.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР