При мащабната специализирана полицейска операция срещу групата за рекет, която

...
При мащабната специализирана полицейска операция срещу групата за рекет, която
Коментари Харесай

Даниела Начева: Общински съветник е бил част от разбитата група за рекет в Бургас

При огромната профилирана полицейска интервенция против групата за рекет, която се организира през вчерашния ден в Бургаско, е открит общински консултант от Несебър. В сейф на негово име са открити и конфискувани 60 000 лв.. Това е образец по какъв начин престъпността се сраства с властта, съобщи ръководителят на Специализираната прокуратура Даниела Начева на брифинг във връзка акцията.

„ Този общински консултант досега не се е явил“, добави Начева. Тя разясни, че са конфискувани първокласни коли, употребени от групата и наркотични субстанции, елементи за автомати и бойни оръжия, които следва да бъдат изследвани.

Начева посочи, че под управлението на Спецпрокуратурата през вчерашния ден на територията на Бургас бе обезвредена незаконна група, която в нескончаем интервал от време се е занимавала с изнудване, палежи, телесни повреди и други престъплени, които са в развой на определяне.

„ Основният механизъм на деяние на участниците и ръководителя на въпросната група е била да откриват на теритоията на Южното Черноморие и на к. к. „ Слънчев бряг “ търговски сдружения, които са развивали сериозен и сполучлив бизнес, като посредством закани и палежи са ги стимулирали да си заплащат такса успокоение “, изясни Начева.

Обвинени и открити са всички участници в незаконната група в Бургас – петима за арестувани и против тях ще бъде поискана мярка за неотклонение „ задържане под стража “, а трима се търсят, сподели шефът на спецпрокуратурата. Сред тях са общинският консултант и ръководителят на групата (Димитър Желязков – Митьо Очите – бел.ред.), който е разгласен за търсене и на територията на Европейски Съюз, и отвън него.

Срещу общинският консултант са повдигнати обвинявания по реда на задочното произвеждане, сподели наблюдаващият делото прокурор Евгения Станкова.

Доказано е присъединяване на Димитър Желязков в дейсността на групата, безапелационни бяха от прокуратурата. В момента той е отвън България.

Установени са шест жертви на групата, само че в границите на следствието евентуално ще се появят и други, осведомиха от прокуратурата.

Теч на информация не е имало. Ако беше изтекла информация з аоперацията, ние нямаше да заловим всичките лица, които бяха арестувани през вчерашния ден, безапелационна бе Даниела Начева. „Тези хора по никакъв метод не бяха обезпокоени и не са знаели, че такава интервенция се приготвя против тях“, добави тя.



Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР