При мащабна полицейска акция са прекратени нелегалните боеве с кучета,

...
При мащабна полицейска акция са прекратени нелегалните боеве с кучета,
Коментари Харесай

Жестокост към животни! 23-ма са арестувани за организиране на кучешки боеве край Панагюрище

При огромна полицейска акция са прекъснати незаконните боеве с кучета, както и съпътстващите ги противозаконни парични залагания на особено построена сцена в село Елшица, край Панагюрище. На мястото е намерено и тежко ранено куче, което макар оказаната му здравна помощ, е умряло от пострадванията си.

 

На този стадий са арестувани 20 мъже и 3 дами на възраст сред 17 и 63 години.

Те живеели в разнообразни краища на страната. Те са: Пазарджик, Пловдив, София, Хисаря, Хасково, Чирпан, Бяла Слатина, Враца, Асеновград, Старосел.

 

От пресцентъра на полицията оповестяват, че работата на униформените е била мощно затруднена поради това, че за провеждането на борбите е бил определен мъчнопроходим терен в местността „ Влайков връх “ край панагюрското село Елшица. Уговорките са
залаганията и мястото на срещата били обсъждани само в затворени канали в интернет приложения за връзка.

 

В непосредственост до мястото на боевете са открити 38 леки коли и джипове. За борбите е издигнат особено планиран кръг, който е оборудван с железни заграждения и осветяване. На мястото в кръга служителите на реда са разкрили тежко ранено от боеве куче. То е било неотложно превозено до ветеринарна лечебница в Пазарджик и е предадено за лекуване на ветеринарен доктор.

 

За страдание, макар положените грижи вследствие на тежките контузии и пострадвания от кучешката борба, е настъпила гибелта на животното.

 

Като главен уредник на противозаконната активност е открит и арестуван 63-годишен мъж от Пазарджик, който живее в село Елшица. Открити и конфискувани са доказателства, включително и видеозаписи на други проведени от него боеве.

 

Всички оказали се на мястото лица са арестувани с полицейски заповеди за период до 24 часа в арестите на полицейските ръководства в Панагюрище и Пазарджик.

По случая е формирано досъдебно произвеждане под надзора на Районната прокуратура в Пазарджик.

 

Работата по документиране на противозаконната активност продължава.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР