При мащабите на коварната болест напоследък не е лошо да

...
При мащабите на коварната болест напоследък не е лошо да
Коментари Харесай

Топ 6-те храни, които са полезни в борбата с рака

При мащабите на подлата болест в последно време не е неприятно да знаем кои храни имат свойствата да оказват помощ за профилактиката на болестта и да ги включваме по-често в ежедневното си хранително меню.

1. Броколи

Всички кръстоцветни зеленчуци (карфиол, зеле, къдраво зеле) имат свойството да се борят с рака, само че броколите съдържат доста количество сулфорафан – несъмнено ефикасна съставна част, която разсънва отделянето на защитни ензими, които изхвърлят предизвикващите рак химикали. Определено оказва помощ при: рак на гърдата, черен дроб, бял дроб, простата, кожа, корем и пикучни пътища.

2. Горски плодове

Всички горски плодове съдържат фитонутриенти, които работят профилактично против рака, само че къпината съдържа високо количество антоцианини, които забавят растежа на раковите кафези и защищават новите кръвоносни съдове от заразяване. Полезни са при: рак на дебелото черво, устната празнина и кожата.

3. Домати

Доматите са най-хубавият диетичен източник на ликопен, който дава аления цвят на домата. Ликопенът, от своя страна е с потвърдено спиращо влияние върху растежа на ракови кафези в лигавицата на матката. Полезен е при: рак на лигавицата на матката, простата, корем и дробове.

4. Орехи

Фитостеролите в орехите блокира рецепторите на естроген в раковите кафези в гърдата с евентуален резултат – закъснение на растежа им. Полезен при: рак на простата и гърдата.

5. Чесън

Фитохимикалите на чесъна блокират образуването на нитрозамини – канцерогенни образования в стомаха от потреблението на нитрати и консерванти. Помага при: рак на гърдата, дебелото черво и стомаха.

6. Боб

Изследвания на Мичиганския университет откриват, че черния и мрачно наследник фасул доста редуцират рак на дебелото черво при плъховете. Помага при: рак на гърдата и дебелото черво.

 
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР