При лошо време, ако сме седнали на пейка в междублоковото

...
При лошо време, ако сме седнали на пейка в междублоковото
Коментари Харесай

Експерт разказа за тежкия инцидент в София, при който момче загина от мълния


При неприятно време, в случай че сме седнали на скамейка в междублоковото пространстранство, няма по какъв начин да разчитаме на отбрана от прилежащите здания. По време на стихии или мълнии човек би трябвало да се прибере на закрито. Обективно като погледна на блоковете, сред които е станал случая, няма нито една настояща мълниезащита. Нито дейна, нито пасивна. Явно този развой е оставен без никакъв надзор. Това разяснява в ефира на Нова тв инж. Радослав Калчев, специалист по мълниезащита.



Най-вероятно отбрана е имало, тъй като при въвеждането на употреба на една постройка, това е наложително. Но в годините са правени поправки по покривите, част от тези системи се унищожават, разяснява специалистът.

Ако сте на открито по време на гръмотевична активност, би трябвало да сте надалеч от високи дървета, стълбове. Краката би трябвало да са прибрани. Максимално бързо би трябвало да се приберем на закрито - подлез, вход, уточни той.

Персонализирана организация по отбрана от мълнии у нас няма. Има проектанти, пожарна, доста са експертите по настрана, само че няма съответно звено, което да следи процесите по отбрана, добави специалистът.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР