При леля Дора няма констатирана положителна проба, ето казвам го.

...
При леля Дора няма констатирана положителна проба, ето казвам го.
Коментари Харесай

Порожанов се научи как да се изразява ясно къде има чума чак като баба Дора го нападна

При вуйна Дора няма установена позитивна проба, ето споделям го. Има установена позитивна проба в самото село Шарково . Това стана ясно от думите на земеделския министър Румен Порожанов по време на извънредно напрегната среща с животновъди в град Болярово.

Министърът се обърна към дамата и сподели, че сега в който се направи дезинфекцията и се вдигне карантината, тя ще получи стадо от 100 кози без значение от компенсациите.

Забавили сме преднамерено евтанацията, с цел да няма ескалация на напрежение, опита се да изясни на ядосаните фермери Порожанов. По време на срещата министърът беше нападнат с въпроси от кое място е пристигнала чумата по дребно-преживните животни и за какво никой не е дал документи на стопаните, от които да стават ясни резултатите от пробите.
Порожанов направи опит и да посочи, че към всяка една заповед са приложени протоколи от резултатите от пробите.
Стана ясно, че болестта към този момент е в пет села, а проби се взимат в седемте общини, в които има забрана. Баба Дора от своя страна бе безапелационна, че нейните животни не са заболели. Жената сподели, че се усеща излъгана от страна на министър Порожанов.
Сподели с товите другари
Междувременно със своя заповед шефът на Българската организация по сигурност на храните (БАБХ) доктор Дамян Илиев разгласи вторично огнище на чумата по дребните преживни животни в град Болярово. Огнището е вторично, тъй като е зародило в стадо, чийто притежател има роднинска връзка с фермер от село Крайново, където преди този момент беше намерено огнище, т.е. то е обвързвано с към този момент открит случай.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР