При криза и държавните, и религиозните институции трябва да насърчават

...
При криза и държавните, и религиозните институции трябва да насърчават
Коментари Харесай

Радев прие гл. мюфтия за Рамазан Байрам

При рецесия и държавните, и религиозните институции би трябвало да предизвикват солидарността, милосърдието и взаимопомощта сред хората.

Това съобщи президентът Румен Радев на среща на " Дондуков " 2 с основния мюфтия доктор Мустафа Хаджи, оповестиха от прессекретариата на президента.

Срещата е част от разговора на президента с обичайните вероизповедания у нас и знак на почитание към религиозната традиция на българските жители с мюсюлманско изповедание в България, на които следва да отбележат празника Рамазан Байрам.

Всяка година президентът е символичният хазаин на обичайна вечеря ифтар по време на свещения месец Рамазан.

През 2020 година провеждането й е възпрепятствано от въведените епидемиологични ограничения и бе изразено общо очакване за възобновяване на традицията през идната година.

" В центъра на вниманието и на политиката, и на религията, би трябвало да бъде грижата за хората ", акцентира основният мюфтия доктор Мустафа Хаджи.

Той добави, че днешната рецесия е добър мотив обществото ни да се замисли дали е подходящ опитът да се търгува с всичко в днешния свят – с политика, с вяра, с медицина.

Обща бе позицията, че поемането на заплатите на мюсюлманските духовници от страна на българската страна е решителна крачка към тяхното стабилно приобщаване към обществото.

Д-р Хаджи уточни, че това не е огромна сума за една страна, само че с голямо духовно и обществено значение.

Обсъдена бе и вероятността образованието на мюсюлманските духовници да става у нас по одобрени от българската страна просветителни стратегии.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР