При краткото си участие в конференцията на Morgan Stanley на

...
При краткото си участие в конференцията на Morgan Stanley на
Коментари Харесай

Илън Мъск: „Следващият електромобил на Tesla ще бъде почти напълно автономен“

При късото си присъединяване в конференцията на Morgan Stanley на 7-ми март основният изпълнителен шеф на Tesla се спря на желанието на компанията да сътвори платформа за електрически автомобили от последващо потомство. Според него тя ще се движи „ съвсем напълно в самостоятелен режим “. По този метод на лидера няма да му се постанова непрекъснато да следи пътя и да държи ръцете си на кормилото, оповестява изданието Electrek.

Изявлението на Мъск съответствува с миналогодишните му обещания да сътвори футуристично „ роботизирано такси “ – совалка, предопределена само за транспорт на пасажери.

„ Тя ще бъде мощно усъвършенствана във връзка с автономността – т.е. няма да има волан или педали. Ще има редица други нововъведения, които съгласно мен са много впечатляващи, като в основата си те ще служат за понижаване на разноските на изминат километър или миля “, сподели Мъск през месец април 2022 година

Ето че в този момент, по време на събитието Morgan Stanley стана ясно, че производството  на новото потомство електрически автомобили е планувано да стартира през 2023 година

Решението за започване на производството на обособени роботизирани платформи бе посрещнато със смесени усеща. В последна сметка някои притежатели на електрически автомобили Tesla са платили сред 5000 и 15 000 $ с вярата в бъдеще да получат пълностоен автопилот. А в това време те би трябвало да се задоволят единствено със FSD Beta с 2-ра степен на самостоятелност.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР