При кампании от типа на наближаващия Черен петък много търговци

...
При кампании от типа на наближаващия Черен петък много търговци
Коментари Харесай

От КЗП предупреждават: Внимавайте с бързите кредити за...

При акции от вида на наближаващия Черен петък доста търговци насочат примамливи предложения за атрактивни артикули и услуги с огромни проценти понижение. Акциите са много къси и потребителите не всеки път разполагат в този миг с нужните средства, с цел да се възползват от отстъпките, заради което може да прибягнат до изтегляне на бързи заеми, в това число и до стокови заеми.

Когато употребяваме привлечени средства, това коства някакви пари и оскъпява самата покупка, поради която взимаме заем. Затова би трябвало деликатно да пресметнем какъв брой ще ни коства заемът, с цел да не се окаже, че той ще „ изяде ” понижението или покупката ще ни излезе даже по-скъпо.

В последно време, изключително при акции от вида на Черния петък, стана настоящо да се отпускат така наречен „ стокови заеми ”. Отивате в магазина и там има хора, които ви оферират подобен заем нормално с 0% рента. Тъй като в сходни случаи облагата за кредитодателя е с доста невисок размер, е допустимо да ви предложат услуги против спомагателни такси, като застраховки и така нататък, само че потребителят не е длъжен да одобри.

Той има и право на отвод в дадения от закона 14-дневен период след онлайн извършване на покупки, в това число от Черен петък, още веднъж на заем. В този случай са вероятни две хипотези. Едната е, когато покупката е обвързана със самия заем - има към този момент и платежни платформи, които оферират заеми. Тук би трябвало да знаем, че в случай че се откажем от покупката, автоматизирано се отхвърляме и от заема. И назад - в случай че се откажем от заема, се отхвърляме и от покупката. Ако обаче заемът още веднъж е теглен посредством интернет, само че без значение от самата покупка, с цел да се откажем и от двете, би трябвало да изпратим обособени волеизявления до всеки от търговците - до компанията, която ни е дала заема, и до тази, която ни е продала стоката.

По наше предпочитание бихме могли да развалим контракта единствено за едното от двете. Например за стоката, а да си оставим заема, с цел да го използваме за други потребности. Но при отвод от заема потребителят би трябвало да върне всички получени пари и лихвата за интервала, в който го е употребил. Кредитополучателят няма да заплаща така наречен договорни лихви или погасителни вноски за целия интервал на заема, който може да е шест месеца или една година.

Законът ни дава право и на авансово погасяване на заема. В този случай компаниите за бързи заеми нямат право да събират спомагателни такси, като се изключи договорите, в които е закрепен лихвеният %, т.е. може да се планува такса, само че до 1% от размера на заема.

Възможността за авансово издължаване по заема оказва помощ на потребителите да избегнат изпадането в задлъжнялост, а и по този начин самият заем им излиза много по-евтин. Идеята на бързите заеми е, когато на човек му трябват пари неотложно и бързо, без поръчителство, да ги вземе и да ги върне допустимо по-бързо. В противоположен случай може съдбовно да задлъжнее.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР