При извършване на проверки за кражби на електроенергия в Плевен,

...
При извършване на проверки за кражби на електроенергия в Плевен,
Коментари Харесай

Установиха рекордна кражба на ток в Плевен

При осъществяване на инспекции за обири на електрическа енергия в Плевен, ЧЕЗ Разпределение откри нелегално прилагане на електрическа енергия в промишлени количества.

Проверката беше извършена на 25 септември. Eкип на сдружението откри нелегално прекратена електропроводна линия приблизително напрежение и причислен трансформаторен пост, прикрит в едно от халетата на проверявания обект. Проверката е направена взаимно с представители на Министерство на вътрешните работи, които са направили процесуално-следствени дейности на място, оповестяват от пресцентъра на сдружението.

По информация от присъстващи, обектът се употребява за произвеждане и пакетиране на подготвена продукция. За откриване на нарушаването сдружението включи екипи, профилирани в откриване на обири, експлоатационни групи и мобилна лаборатория.

По предварителни калкулации на ЧЕЗ Разпределение загубите са в размер на 200 000 киловатчаса месечно. Количеството електрическа енергия е задоволително за зареждането на 1000 средностатистически семейства. Това е една от най-мащабните обири от един обект, установявани от сдружението.

ЧЕЗ Разпределение употребява комплекс от високоефективни способи за определяне на обири на електрическа енергия, вследствие на което, при инспекция, се реализира цялостна разкриваемост на противозаконното ползване на ток. Въведените неотдавна специфични стикери върху електромерите, работата с рефлектометри, които дават информация за директни присъединявани подземен, отчитането по региони посредством балансови електромери, лабораторните коли и други са причина за успеваемост на акциите за откриване на кражбите.

С настъпване на есенно-зимния сезон и увеличението на потреблението на електрическа енергия инспекциите ще зачестят.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР