При извършване на нарушение от регистрирани или ведомствени бензиностанции да

...
При извършване на нарушение от регистрирани или ведомствени бензиностанции да
Коментари Харесай

Ще затварят за 3 г. бензиностанции с нарушения

При осъществяване на нарушаване от регистрирани или ведомствени бензиностанции да се забрани тяхната активност за 3 година, без значение чия е собствеността им и дали тя ще бъде трансферирана. Това планува новият закон за горивата, одобрен от държавното управление. Земеделците ще бъдат изключени от обсега на новия закон, само че единствено тези, които не реализират търговия с тях, разясни министърът на стопанската система Емил Караниколов. За мините също ще се създадат изключения - в тях ще може да има ведомствени обекти за зареждане, както и мобилни коли, които да зареждат и да слизат в галериите.

Работата по закона стартира още предходната година и той породи напрежение в бранша. Имаше и умозаключение на Комисия за защита на конкуренцията, в което се твърдеше, че с този закон не се основава нужната конкуренция в бранша, както и че главният резултат на закона за преборване на сивата стопанска система няма да бъде реализиран. " Веднага след тези разбори в Министерството на стопанската система започнахме диалози със заинтригуваните страни във връзка с изменение на избрани текстове от закона за горивата. Участваха всички участници на пазара, без Асоциацията на газовите и петролни производители. Те имаха мандат единствено да следят процеса и не участваха в работата по правене на текстовете ", добави министърът.

Все още има противоречиви въпроси - какви да са условията за регистрация е един от тях. Трите разновидността са да остане настоящето условие за поръчителство от 500 хиляди лева Другите две са оферти на дребните търговци на горива - да се прави разбивка на оборота или гаранцията да е % от него. Другият миг, по който няма консенсус, е по отношение на наложителните забрани. Големите търговци желаят да е неразрешено изцяло сипването на гориво в коли, с които се прави зареждане, а дребните - да се допусне опцията по закона за Данък добавена стойност. Според мен най-правилно е вторият вид, добави Караниколов.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР