При извършване на нарушение от обекти, регистрирани по Закона за

...
При извършване на нарушение от обекти, регистрирани по Закона за
Коментари Харесай

При нарушения – запечатват бензиностанции

При осъществяване на нарушаване от обекти, регистрирани по Закона за горивата, или от ведомствените бензиностанции, ще се издава възбрана този обект да не действа 3 години. Това изясни министърът на стопанската система Емил Караниколов в Министерски съвет след разглеждане на измененията в закона.

Предвижда се да има вътрешни обекти, известни още като ведомствени бензиностанции. Разрешава се мобилни коли да зареждат машините в галериите в мините.

За строителите при избрани категории се позволяват преместваеми обекти за зареждане, за които държавната администрация ще знае къде се намират.

„ Земеделците, които не правят търговия с горива и нефтени артикули, отпадат от Закона за горивата “, заяви още министърът.

Все още се разисква каква да е сумата за регистрация. В момента се изискват 500 000 лв. за всички търговци без значение от оборотите. Има три оферти в тази тенденция - да се резервира актуалната сума, да става съгласно приходите на годишна база или съгласно % от оборота.

До седмица текстовете би трябвало да влязат за разглеждане в Народно събрание, а Караниколов чака наредбата да бъде призната до началото на януари.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР