При извършена проверка е било установено, че на българския пазар

...
При извършена проверка е било установено, че на българския пазар
Коментари Харесай

Дезинфектанти менте на пазара засече проверка

При осъществена инспекция е било открито, че на българския пазар има над 100 козметични продукта, които са с искания за дезинфектанти, само че те не могат да бъдат такива. Това сподели пред публицисти основният държавен здравен контрольор Ангел Кунчев по време на уебинар, отдаден на COVID-19, съобщи БНР.
Предупредили сме производителите и сме дали период 48 часа да прекратят предлагането им, сподели още Кунчев и добави, че някои от тях са се съобразили, а за останалите ще се приложат други механизми за ограничение.
„ Трябва да се купуват приети за дезинфектант препарати, за които има информация на уеб страницата на Министерството на здравеопазването “, добави той. По думите му на опаковките на препаратите би трябвало да е посочен номерът на разрешителното и от коя дата е приет от Министерство на здравеопазването за дезинфектант.
Имало е случаи измежду арабски и турски артикули, които са надписвали етикетите на продуктите си, без те да дават отговор на условията за дезинфектант, сподели още Кунчев.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР