При излизането на iOS 11 и iOS 12 много собственици

...
При излизането на iOS 11 и iOS 12 много собственици
Коментари Харесай

Apple, iOS 13 и подобренията в новата операционна система

При излизането на iOS 11 и iOS 12 доста притежатели на по-стари модели iPhone взеха решение да не надграждат операционната си система, поради опасения, че новият програмен продукт може в допълнение да утежни работата на телефоните им.

Случаят с iOS 13 обаче наподобява друг, защото този път системата дава обещание усъвършенствания в продуктивността - даже при по-старите модели. Системата към този момент е налична през Settings и може да бъде свалена на всички модели iPhone след iPhone 6S.

Производителност

iOS 13 отваря приложения до два пъти по-бързо от iOS 12, а размерът на самите приложения е понижен с до 50%. Ъпдейтите също няма да са толкоз тромави, тъй като техният размер е с до 60% по-малък отпреди.

Новата операционна система също по този начин разполага със специфични логаритми, които с времето научават по кое време зареждаме телефона си и по кое време го изключваме от зарядното. Така софтуерът контролира какъв брой заряд доближава до батерията и запълва последните 10% от нея директно преди да го изключим от зарядното.

Собствениците на телефони с Face ID пък могат да разчитат на до 30% по-бързо отключване и по-голям обхват на датчиците.

Dark Mode към този момент и в iOS

Тъмният режим е една от най-приятните новости в iOS, защото освен щади очите ни, само че и пести батерията на моделите, притежаващи AMOLED екран.

Нови екстри за снимане

Един от главните акценти на iOS 13 са измененията във опциите за обработка на фотоси и видеа.

От Apple са добавили цялостен куп нови филтри и варианти за нагласяне на светлината в фрагментите, като има и нов албум за фотоси, в който се събират най-готините ни изображения за всеки ден, месец и година. Видеата пък към този момент са с интегрирани системи за рязане, завъртане, автоматизирано усъвършенстване и други.

Какво още

Apple Maps са по-детайлни и оферират сходна на Street View услуга, а Siri е с нов глас, който обаче не звучи чак толкоз по-различно.

Както нормално, новият iOS е наблъскан с нов пакет от емоджита, които не са толкоз забавни, колкото е новата QuickPath функционалност за писане.

При нея можем да употребяваме клавиатурата, без да отлепяме пръста си от буквите, а просто да отместваме от писмен знак към писмен знак.

Като цяло iOS 13 наподобява сполучлива последваща стъпка за операционната система на iPhone, която сигурно внася доза прохлада и забавни усъвършенствания в прекарването ни с телефоните на Apple. /lifestyle.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР