При изключителни мерки за сигурност е погребана 69-годишна жена от

...
При изключителни мерки за сигурност е погребана 69-годишна жена от
Коментари Харесай

Погребаха починалата от COVID-19 в Хисаря при изключителни мерки за сигурност

При изключителни ограничения за сигурност е заровена 69-годишна жена от Хисаря, която умря от COVID-19. Кола от погребалната организация е била изпратена от кмета на община Хисаря Пенка Ганева в пловдивската УМБАЛ " Каспела ", с цел да транспортира умрялата. До гробищния парк в кв. Веригово в града пък колата е била съпроводена от полиция и инспектори от РЗИ. Погребението е осъществено без наличието на близки.

„ Спазихме напълно заповедта, в която е разказано на каква дълбочина се изкопава гробът и по какъв метод се опакова трупът. Още в болничното заведение той е бил подложен в специфичен ковчег. Защото като се изключи че носим морална отговорност към индивида, който е умрял, носим отговорност и към всички останали и би трябвало да се погрижим за тяхната безопасност”, изясни пред TrafficNews Пенка Ганева.

Тя уточни, че погребението е осъществено служебно, защото околните на дамата са отказали да я приберат. „ След това прочетох по форумите, че желали аутопсия, с цел да открият от какво е умряла. Но на мен ми беше обявено, че отхвърлят да я приберат. И аз нямах друга опция, с изключение на служебно заравяне. Ако бях отказала, тогава регионалният шеф щеше да я погребе служебно в Пловдив”, изясни кметът на Хисаря.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР