При изключителен интерес стартира националната кампания за насърчаване на четенето

...
При изключителен интерес стартира националната кампания за насърчаване на четенето
Коментари Харесай

Стартира национална дарителска кампания под наслов „Дари книига – подари знание“

При извънреден интерес започва националната акция за поощряване на четенето „ Дари книга- подари познание “. Инициативата е проведена от фондация „ Шанс за децата и природата на България “ и Център за млади гении в поддръжка на книжовен клуб–читалня „ Малкият принц “. Гости на събитието бяха както частни лица, по този начин и представители на компании, които поддържаха началото на акцията. Първите донори се любуваха на приказката " Кокошката с пломбирания зъб " с създател Петя Иванова на 7г., постоянен клиент на читалнята, а дребните създатели от плана " Моите първи истории " към центъра за надарени деца в града показаха своите авторски приказки на тематика Коледа.
На старта си акцията получи най-голяма поддръжка от една от най-бързо разрастващите се технoлогични компании в Централна Европа - „ BULPROS “. Техни представители одобриха документа за великодушното си финансово подаяние и споделиха с гостите кои са обичани им детски книжки и за край ги подариха на читалня „ Малкият принц “ в град Бургас.
„ Благодарение на дарението ще обогатим нашия комфортен Литературен клуб-читалня " Малкият принц " с нови, забавни и привлекателни заглавия. Надяваме се на повече интензивност от страна на бизнеса и на огромните компании в Бургас и България “ “, разяснява Лилиана Славова, ръководител на Фондация „ Шанс за децата и природата на България “, уредник на акцията.
До момента самодейността са подкрепили деца, родители и другари на уредниците, като всеки е дарил обичани детски книжки в интерес на читалнята, тъй като „ книгата не е просто хартиено тяло. Тя е магия, която можеш да държиш в ръцете си. Какво по-ценно и хубаво от това да можеш да прелистваш страниците, да развихряш въображението си, наслаждавайки се на илюстрациите, да вдишваш аромата на хартия и мастило “, добави Лилиана Славова.
С фондацията са се свързали и са изпратили своите книги доста млади български създатели на детска литература, измежду които е писателката Радостина Николова и издателство „ Мармот “ с обичаната на децата поредност " Приключенията на мотовете ".
С над 120 заглавия към този момент се е нараснала книжната съкровищница за най-малките читатели, а акцията продължава до края на месец февруари за да насърчи и разпространява четенето измежду деца и юноши и да накара хората да извърнат внимание и да станат по-активни, тъй като „ свят на съвременни технологии и забързана рутина постоянно нямаме време да се отдадем на четене “, показа за край Лилиана Славова.
Всеки, който има опция и желае, може да изпрати или занесе книги в центъра за млади гении на площад Атанас Сиреков 4, град Бургас.
Дарения на книги се одобряват до края на месец февруари.Повече информация за акцията може да се получи на тел: 0887/201033 или по имейл: [email protected]
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР