При изключителен интерес премина кампанията „Бъди войник“ в гр. Сливен

...
При изключителен интерес премина кампанията „Бъди войник“ в гр. Сливен
Коментари Харесай

При изключителен интерес премина кампанията „Бъди войник“ в Сливен днес

При извънреден интерес мина акцията „ Бъди боец “ в гр. Сливен през днешния ден, 8 ноември. Това оповестиха от пресцентъра на Министерството на защитата.

Стотици младежи от града и прилежащите общини пристигнаха, с цел да прегледат образците на въоръжение и военна техника и да се срещнат с опциите за работа в Българската войска. За първи път по време на статичния показ в границите на акцията „ Бъди боец “ военнослужещи от Сухопътните войски срещнаха посетителите с опциите на танк Т-72. Аплодисменти в Сливен събра и динамичният показ на военнослужещи от районна работа „ Военна полиция “, които демонстрираха дейности по защита на ВИП лице и отбрана при нахлуване от терористи.

„ Отчитаме по-висок интерес към Българската войска. В съпоставяне с предходната година през 2019 година имаме повече претенденти за работа, в сравнение с напуснали “, сподели заместник-началникът на защитата генерал-лейтенант Димитър Илиев пред публицисти.

„ Виждаме желанието на обществото да контактува с армията и това, дружно със постоянния обществен пакет и нарасналите разноски за защита ще допринесат за превъзмогване на некомплекта “, добави генерал-лейтенант Димитър Илиев. Като други преимущества на службата във Въоръжените сили той уточни сигурността, равния старт и опциите за кариерно развиване.



„ Едно от най-важните нематериални преимущества на службата в Българската войска е възприятието, че изпълняваш дълга си към Родината, че принадлежиш към здрав, обединен колектив и отговаряш за сигурността на страната си, че я защитаваш “, сподели командирът на Сухопътните войски генерал-майор Михаил Попов.

Събитията от акцията „ Бъди боец “ приключиха с концерт на Представителния отбор на Въоръжените сили, Гвардейският внушителен духов оркестър и обединения към военния клуб в гр. Сливен.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР