При изключителен интерес и ангажираност по темата Наркотици – видове,

...
При изключителен интерес и ангажираност по темата Наркотици – видове,
Коментари Харесай

Запознаха бургаски ученици с вредата от наркотиците

При извънреден интерес и ангажираност по тематиката " Наркотици – типове, влияние върху човешкия организъм и наказателна отговорност " протече първата по рода си за образователната 2019 година взаимна превантивна среща на магистрат, полицейски чиновник и зрелостници от Профилираната гимназия за непознати езици " Васил Левски ".

Навръх празника на гимназията в зала " Изток " на БСУ, близо 100 гимназисти се включиха интензивно в полемиката с присъединяване на заместител административния началник на Бургаска апелативна прокуратура – Йовита Григорова и старши контрольор Христо Грудов – шеф група " Наркотици " към отдел " Криминална полиция " при ОДМВР – Бургас.

Прокурор Григорова в елементи срещна подрастващите с типовете опиати и рисковите последствия от използването им, наблягайки на обстоятелството, че целевата група на наркодилърите са точно те – млади, рисковано настроени, само че неинформирани персони, разполагащи с финансови средства и трупащи опит на правилото " проба – неточност ". Подкрепа в просветителната сказка на прокурор Григорова оказа и старши контрольор Христо Грудов, който дефинира като най-чести проблемите с пласирането на синтетични опиати и марихуана. Разгледан бе и разпространяването на така наречен " друсан чай ", при който същинският чай се дообработва с разнообразни синтетични канабоиди. По отношение производството на опиати - най-много метамфетамини или така наречен " пико ", старши контрольор Грудов засегна обстоятелството, че се касае най-много за домашни лаборатории, при които в ниски условия на хигиена от неквалифицирани лица се добиват неразбираеми по рода си и в множеството случаи рискови химични вещества.

Според Йовита Григорова новите опиати са по-застрашаващи от обичайно познатите и публикувани хероин, кокаин или канабис, защото доста постоянно синтетичните дроги отключват здравословни и душевен проблеми. Апелативният прокурор обясни на зрелостниците наказателната отговорност за използването, притежанието и разпространяването на наркотични субстанции за двете правни фигури – на малолетните и пълнолетни лица, защото измежду подрастващите в залата към този момент имаше навършили 18 години.

В края на срещата зрелостниците в свободен разговор ангажираха експертите с настоящи въпроси, измежду които тематиките за съществуването на полицейски чадър над разпространителите на опиати, степента на успеваемост при налагане на наказванията на дилърите, ангажираността на полицейските чиновници при подаването на неизвестен сигнал за разпространение на опиати и други

Подобни полемики до края на образователната 2019 година е планувано да се проведат и със завършващите от Професионалната гимназия по механо, електротехника и електроника, Професионалната гимназия по строителство, архитектура и геодезия, Професионалната гимназия по туризъм, Професионалната гимназия по морско мореплаване и лов на риба и Средно учебно заведение " Константин Петканов ".
Източник: burgas24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР