При избор на терен, върху който да построите къща, трябва

...
При избор на терен, върху който да построите къща, трябва
Коментари Харесай

Важно: София расте на изток

При избор на терен, върху който да построите къща, би трябвало да вземете поради по какъв начин ще се развива регионът в бъдеще, разясниха брокери на парцели. В София като перспективни региони за строителство на къщи брокери показват източните региони към с. Лозен, с. Герман, с. Панчарево и с. Кокаляне.

Преди човек да пристъпи към покупка на терен, би трябвало доста деликатно да го изследва, поучават специалистите. Най-важно е да прегледа общия организационен проект на обитаемото място и да подбере региони, подобаващи за мечтаната от него постройка.

Необходимо изискване за застрояване на един терен е съществуването на утвърден Подробен организационен проект (ПУП). Подробен устройствен план се основава на база на общия организационен проект (ОУП) за обитаемото място и указва типа и метода на застрояване на всеки аграрен парцел (ПИ), напомня „ Труд ”.

Ако за обитаемото място няма признат Общ устройствен план, се създава Подробен устройствен план след допускане на устройствена процедура. По-добре е определеният от купувача терен да има виза за планиране с съответни параметри на застрояване. В тези случаи цената на парцела е по-висока, само че купувачът си икономисва доста време и старания.

Наличната инфраструктура също е от значително значение. Купувачът би трябвало да ревизира дали теренът е гарантиран с вода и канализация, електричество, както и опцията за присъединение към газопреносната мрежа или към централно парно.

Купувачът би трябвало да вземе поради и съществуването на път до терена, както и близостта му до спирки на градския превоз.

Важен детайл при избора на терен е и съществуването в региона на учебни заведения, детски градини, магазини, места за развлечения.

Изключително значими са и географските характерности на парцела - ревюто, наклона и дълготрайност на слънцегреенето през другите елементи на деня и на годината.

При покупка на парцел би трябвало да се направи и цялостна инспекция на собствеността за период от най-малко 10 години обратно.

Например да се ревизира дали има и други наследници на парцела, с изключение на продавача, дали е имало подялба, при която не са взели участие всички съсобственици или пък дали не става въпрос за продажба на парцел, който е съпружеска благосъстоятелност, само че след бракоразвод единствено един от съпрузите е решил да продаде.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР